A boszniai piramis....újabb hírek...






…újabb információk a boszniai piramisokról:


SLAVONSKI BROD, HORVÁTORSZÁG – Dr. Samir Osmanagic, modern korunk egyik legmegosztóbb antropológusa, a Boszniai Piramisok Völgyéről tartott előadást a horvátországi Slavonski Brod városában.


A radiokarbonos kormeghatározás szerint: A Boszniai Hold Piramis körülbelül 10 ezer évvel ezelőtt épült! Ezek után ki állíthatja azt, hogy Boszniában nincsenek piramisok?


A Boszniai Piramisok Völgyében végzett kutatómunka a világ legnagyobb volumenű régészeti ásatása. A tavalyi évben, 500 önkéntes és 45 különböző nemzetiségű, – köztük olasz, spanyol, francia, magyar, horvát, malajziai, stb. – hivatásos régész részvételével végzett kutatások, világviszonylatban is a legjelentősebb régészeti munkálatoknak minősülnek – állítja Dr. Sam Osmanagic. Az elmúlt hét évben összesen 340 ezer munkaórát töltöttünk a piramisok körüli ásatásokkal és hat kontinens 42 országából mintegy 700 fő jelentkezett, hogy önkéntesként csatlakozzon a projekthez 2011-ben. Az emberek a világ minden tájáról szeretnének részt venni e történelmi jelentőségű munkában, az első európai piramisok feltárásában, melyek egyben a világ legnagyobb méretű piramisainak számítanak – meséli Dr. Osmanagic, akinek ellenzéki tábora azonnal elnémult, amint szembesült a feltárás során egyre nagyobb méreteket öltő bizonyítékkal





A kritikusok 2005 és 2006-ban még ádázul támadták a projekt ötletét, ám az ellenzők mostanra szinte teljesen visszavonultak, és manapság szinte alig hallani nyilvános megjegyzést arra vonatkozóan, hogy a boszniai piramisok természeti jelenségek lennének. A különböző országok – mint Olaszország, Oroszország és Egyiptom – szakembereinek egybehangzó véleménye alátámasztotta a boszniai piramisok létezését, és a támadások ezzel mondhatni teljesen megszűntek – említi Osmanagic.


Egy elképzelés arról, milyen lehetett a Nap Piramis anno


A keményfejű piramis-kutató a közelmúltban újabb fontos megerősítést kapott, függetlenül attól, hogy az bárkinek kedvére lenne-e vagy sem. Az elmúlt 10 évben Osmanagic lázasan kutatott, remélve, hogy olyan szerves anyagra bukkan, mely a piramisokból eltávolítva a radiokarbonos kormeghatározás segítségével irányadó lehetne azok hozzávetőleges korát illetően.


Erőfeszítése nem volt hiábavaló, hiszen a 2010. nyarán végzett Sonda 20-as ásatások során a kutatók a Boszniai Hold Piramis kőtömbjeinek felszíni rétegében végre szerves anyagra bukkantak, melyet a feltárást követően azonnal a lengyelországi Gliwicében működő Sziléziai Műszaki Egyetem laboratóriumába küldtek további vizsgálatra. A radiokarbonos kormeghatározás során kiderült, hogy egy 10 350 éves szerves anyagról van szó, melynek értelmében a piramis teraszozása hozzávetőlegesen 10 ezer évvel ezelőtt készülhetett. Ez a felfedezés teljesen megváltoztatja az európai történelemmel kapcsolatos és az első fejlett civilizációkról alkotott ismereteinket – összegezte Osmanagic jelentőségteljesen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A darts tábla számozása

A griffmadár